Minőségi háztartási körkéses szeletelőgépek Németországból, 2 év garanciával.

Két év garancia Made in Germany
graef.hu

Praktikus egy szeletelőgép?

Sokan a körkéses szeletelőgépekre úgy gondolnak, mint felvágott szeletelésére alkalmas készülék, holott nem csupán hús szeletelésére alkalmas. Ez egy örök tévedés ezzel a praktikus eszközzel kapcsolatban, pedig a káposztától kezdve a hagymán át a halig bármilyen ételt fel lehet vele szeletelni. E tévhit miatt sokan felesleges pénzkidobásnak tartják a szeletelőgép-vásárlást. Pedig ha tudnák, hogy ennek pont az ellenkezője igaz, hiszen a szeletelőgépekkel nem csupán a konyhai munka lesz sokkal könnyebb, hanem pénzt és időt spórolhatunk vele. Felsorolunk három olyan kiemelkedő lehetőséget a szeletelőgépek felhasználására, melyből kiderül, mennyire nélkülözhetetlen konyhai gép is a szeletelőgép. Aki egyszer kipróbálja, többé nem lesznek kétségei!

graef_evo_e_21_szembol-vagott.jpg

Szórakoztatás

Szeletelőgépet sokszor olyan családok használnak szívesen, akik gyakran hívnak vendégeket, rendeznek bulikat otthonukban, vagy csupán nagy családdal büszkélkedhetnek, akik gyakran látogatják meg őket. Ezeken az összejöveteleken ínycsiklandozó, minőségi ételek felszolgálására ad lehetőséget egy szeletelőgép. Persze egy ilyen szerkezet felhasználása nélkül is el lehet készíteni az alkalomhoz illő ételeket, viszont sokkal több vesződség és idő szükséges hozzá, a végeredmény pedig kevésbé lesz precíz és esztétikus. Kisebb és nagyobb vendégsereg számára érdemes különböző felvágottakból álló hidegtálakat, változatos szendvicseket készíteni. A felvágottakat friss sajtokkal vagy savanyúságokkal is fel lehet tálalni. Mindezek elkészítésében nyújt óriási segítséget egy szeletelőgép, így nem kell órákat a konyhában tölteni, hanem villámgyorsan elkészülnek a finom falatok. Elvégre a vendégek ezt szeretik. Egy ilyen rendezvényen felszolgált menyiséget figyelembe véve érdemi pénzt takarítunk meg ahhoz képest, ha előre szeletelt, csomagolt felvágottakkal kínáljuk vendégeinket, hiszen ezek az előre szeletelt termékek jellemzően drágábbak. 

Nem kell minden nap főzni

Akár a gyermekünk, akár a párunk ebédjéről, akár a sajátunkról van szó, nagyon fárasztó tud lenni minden nap változatos ételeket készíteni. Hogy mégse kelljen drága éttermekben vagy menzákon étkeznünk, érdemes igénybe venni egy szeletelőgép segítségét. Ideje behozni a gyorséttermek taktikáját saját életünkbe. A legtöbb gyorsétterem ugyanis gyakorlatilag mindig ugyanazt kínálja: hamburgereket különféle variációkban. Ezt bárki képes véghezvinni. Annyi a dolgunk csupán, hogy veszünk egy nagydarab húst (például pulykahúst) a boltban, és azt változatos alapanyagokkal együtt leszeleteljük. A húst ízlés szerint megsütjük vagy például bepanírozzuk, és kész is van az étvágygerjesztő szendvics. Ezt hústípus, elkészítési mód, köretek és ízesítés szerint variálhatjuk, így nem kell minden nap főzéssel tölteni a drága időnket, vagy akár egy egész hétre is elláthatjuk a családot ebéddel. Ezek a szendvicsek egy szeletelőgéppel ugyanis pillanatok alatt elkészülnek: ez a hasznos kis eszköz minden egyes alapanyagot könnyedén, egy szempillantás alatt feldarabol. A szendvics könnyen szállítható, nem folyik ki, nem csöpög, nem kell hozzá evőeszközt csomagolni, ezért egy gyerek iskolai ebédjének tökéletes választásnak bizonyul. A gyerekünket minden iskolatársa irigyelni fogja az ebédlőben.

Az olasz konyha bűvészévé válhatunk egy szeletelőgéppel

Az olasz antipasto szó szerint előételt jelent, de az olasz konyhában sokkal nagyobb szerepe van. Nem csak előételként szolgálják fel, hanem része az olasz étkezési rendszernek. Az antipasto-választék olyan sokszínű, akár a szivárvány színárnyalatai. A legfőbb étkezések általában friss salátával és a hozzá tartozó ételek kombinációjával indulnak. Ilyenek például a papírvékony húsok, friss olívabogyók, sajtok, articsókák, fokhagyma, paradicsom, és még sorolhatnánk. Egy szeletelőgép segítségével ugyanúgy lehet elkészíteni az antipasto-t, ahogy az olaszok szokták.

A prosciutto és a pármai sonka szavak hallatára a hajszálvékony olasz sonka jut eszünkbe. A prosciutto maga az olasz sonka, egyik képviselője a pármai sonka. A pármai sonka az egyik legnépszerűbb olasz szárított sonka, amit akár magában, akár hidegtálak, szendvicsek, előételek hozzávalójaként is elfogyaszthatunk. Pénztárcakímélőbb megoldás szeletelés nélkül megvásárolni ezt a fajta sonkát, ráadásul úgy a frissességét is sokáig megőrizni. Az olasz sonka többek között attól válik igazán olasszá, hogy amikor megfogjuk, szinte szétszakad a kezünkben, annyira vékony. Ezt kés használatával csupán igazán jó kézügyességgel, és rengeteg tapasztalattal, vagy kés nélkül egy jó szeletelőgéppel tudjuk elérni.