Minőségi háztartási körkéses szeletelőgépek Németországból, 2 év garanciával.

Két év garancia Made in Germany
graef.hu

Szeletelőgép típusok és felhasználási lehetőségeik

szeletelő


hajszálvékony szeletekNem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos szerepe van egy szeletelőgépnek a konyhában. Legyen szó saját vagy üzemi konyhai felhasználásról, amikor arányos, szép és precíz szeletekre van szükségünk, egy mesterszakács kése/keze nem ér egy szeletelőgép nyomába. A szeletelőgép az a szerkezet, amely nemcsak hogy tökéletes vastagságúra azaz pontosabban vékonyságúra szeli fel a kívánt élelmiszereket, hanem fáradságot, időt és pénzt is megtakarít a számunkra.

De honnan tudjuk, hogy melyik az a szeletelőgép, amely megfelel a szükségleteinknek, ki tudjuk használni az előnyeit, s így biztosan meg leszünk elégedve a végeredménnyel?

Tudjuk jól, hogy a különböző alkalmaknak és helyzeteknek egyedi és változatos igényeik vannak, ezért a szeletelőgépek is különbözőek. Példának egy otthoni használatra szánt szeletelőgéptől nem várhatjuk el, hogy ipari környezetben is ugyanolyan hatásosan működjön, és fordítva. Éppen ezért alapvető fontosságú, hogy meghatározzuk a szeletelőgép-típusokat. Így releváns információink lesznek a kínálatról, sőt az is világossá válik, hogy pontosan mire van szükségünk. Amikor eljön a döntés pillanata, kétségkívül olyan szeletelőgép mellett fogjuk tudni letenni a voksunkat, ami a lehető legjobban passzol az igényeinkhez.

kenyér szeletek

sajt szeletek

szalámi szeletek

Ritkán használatos szeletelőgépek: Ezekre az elektromos szeletelőkre nincs szükség minden nap, sőt, olykor hetekig pihennek a konyhaszekrényben, mire újra elővesszük őket. Ezért kis háztartásokba ajánlottak, ahol ritkán jönnek vendégek látogatóba. Motorjuk kis teljesítménnyel működik. Általában nem alkalmasak minden élelmiszer felszeletelésére, és kisebb késsel rendelkeznek, mint erősebb társaik. Méretük igen kicsi, így nem kell azzal bajlódnunk, hova is helyezzük el őket a konyhában. Otthoni használatra javasoltak, amennyiben csak ritkán ragadunk fakanalat.

Otthoni használatos szeletelőgépek: Ezt a szeletelőgép-típust lehet legjobban kihasználni az otthonunkban. Nem kell attól tartanunk, hogy felmondja a szolgálatot, hiszen bírja a pörgést és a hatalmas vendégsereget is. Ezek a szeletelőgépek körülbelül 150-180 watt erősségű motorral működnek, és legtöbbjükkel szinte minden élelmiszert fel lehet szeletelni, legyen szó sajtról, húsokról, salátáról, zöldségekről, gyümölcsről, vagy bármi másról. Teszik mindezt játszi könnyedséggel és precizitással. Egy 170 watt erősségű gép tökéletesen megfelel egy olyan család igényeinek, aki gyakran szeretné kihasználni egy praktikus, hasznos eszköz összes lehetőségét saját ebédje, és a vendégei számára készített fogások elkészítésénél.

eltávolítható késvédőIpari felhasználású szeletelőgépek: Ha van egy éttermünk, vagy csemegeboltunk, érdemes a nagyobb teljesítményű szeletelőgépek közül választani. Ezek motorja körülbelül 185 és 250 watt között mozog. Abban az esetben is ilyen típust javasolunk, ha mindenünk a bulik, összejövetelek, rendezvények szervezése saját otthonunkban, s ezt már hobbiszinten űzzük. Viszont egy 185 wattos motor ekkor is tökéletesen elegendő, ennél nagyobb szeletelőgép már túlzás lenne otthoni használatra. Kereskedelmi használatra is megfelel a 185 wattos motor is, de minél nagyobb vállalkozásunk van, minél nagyobb a naponta szeletelendő mennyiség, annál profibb szeletelőgépet érdemes használni. Az optimális eredmények elérése érdekében az eszközt rendszeresen tisztítani, esetleg karban kell tartani, ezért olyan eszközt javaslunk, melynél ezt egyszerűen meg lehet valósítani.

A szeletelőgép – bárhogyan is szeretnénk felhasználni – csodás befektetési ötlet lehet. Nem csak anyagilag, hanem idő és energia tekintetében is sokat lehet vele spórolni. Csupán azt kell észben tartanunk, hogy olyan gépet válasszunk, ami ténylegesen megfelel az igényeinknek.

További tippek a megfelelő szeletelőgép kiválasztásához:

  • Ha gyermek van a háznál, mindenképpen olyan szeletelőgépet vegyünk, amelyen van gyerekzár!

  • Ha 10 ujjal szeretnénk leélni az életünket, érdemes olyan gépre beruházni, amelybe ujjvédő van beépítve.

  • A feledékeny típusú konyhatündéreknek ajánlott az automata kikapcsolás funkció, ami energiát, s így pénzt spórol meg.

  • Olyan szeletelőgépet vegyünk, amely elfér a konyhánkban. Ha kicsi a konyha, vegyünk összecsukható vagy mobil szeletelőgépet.

  • Amennyiben hosszabb távra szeretnénk szeletelőgépet vásárolni, annak pengéje rozsdamentes acélból legyen!

  • Döntsük el, hogy manuális vagy folyamatos működésre képes gépre van-e szükségünk (vagy mindkettőre). (Attól függően, hogy kis, vagy nagy mennyiségű élelmiszert akarunk leszeletelni egyszerre.)

  • A könnyű tisztíthatóság érdekében mindenképpen könnyen kiszedhető legyen a szeletelőgép pengéje!

  • Fontos kérdés, hogy mit és milyen vastagon szeretnénk szeletelni. Nem minden gép képes minden élelmiszert felszeletelni, egyes gépek a vékonyságot illetően is határokba ütköznek. Figyeljünk arra, milyen szeletvastagsági fokozatok állíthatók a gépen!

una9 szeletelőgép

jelölések

una9 szeletelő